Breuss-massage

Breuss massage


De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat er voor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken..

Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijfmassage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn therapie.


De Breuss massage is een fijngevoelige, energetische, handmatige rugmassage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen. Met deze massage kun je veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia, ongevaarlijk en succesvol behandelen.


De zachte Breuss massage van de wervelkolom gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. er bestaan wel minder goede tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren.


Bij osteoporose (botontkalking) of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn. Bij hevige wervelkolom problemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss massage een ideale voorbereiding op de Dorn therapie. De Breuss massage kan ook na de Dorn behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken.


De Breuss massage kan zo vaak herhaalt worden als wenselijk is.


Wanneer niet?


Breuss massage wordt niet toegepast bij:

Gebruik bloedverdunners;

Hartpatiƫnten;

Kanker;

Tumoren.

Prins Hendriklaan 24 - 6881 HX  Velp

tel. 06 - 46 47 81 17

info@massagepraktijkvanmiddendorp.nl