Dorn therapie

Dorn therapie


De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.


Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan varieren tot wel 4 centimeter! Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.


Mensen die al (heel) lang rug- en gewrichtsklachten hebben, horen vaak van de dokter: "Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er mee leren leven....".

Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.


De Dorn therapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot "kraken" is de Dorn therapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Mede daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten genezen en voorkomen.

Komt bij dat je na elke behandeling ook nog een fijn en ontspannen gevoel hebt!


Wanneer niet?


Hoewel de Dorntherapie bijna altijd zacht en voorzichtig is, zijn er toch een aantal contra-indicaties:

Immobiele patiënten;

Reuma patiënten;

Direct na een ongeluk;

Tumor en kankerpatiënten;

Acute ontstekingen;

Acute hernia;

Verlammingsverschijnselen;

Acute migraine.
Prins Hendriklaan 24 - 6881 HX  Velp

tel. 06 - 46 47 81 17

info@massagepraktijkvanmiddendorp.nl