Hot chocolate massage

Hot chocolate arrangement


Een hot chocolate massage is een behandeling waarbij gemasseerd wordt met warme vloeibare cacao olie. een hot chocolate massage heeft in de wellnesswereld de bijnaam "zoetste verwenning" gekregen. Cacao bevat ingrediënten, welke ons gelukshormoon verhogen. Daarnaast heeft cacao een voedende, verzachtende en vooral hydraterende werking.


Het unieke van een hot chocolate massage is gebaseerd op de veelzijdige en weldadige eigenschappen van chocolade. Chocolade heeft een anti depressieve werking en maakt je goedgezind.

Chocolade wordt gemaakt van cacao en een complexe combinatie van stoffen, waarvan een aantal een bekende werking hebben. Sertine is er hier een van. Deze stof is reeds in enige mate aanwezig in onze hersenen en heeft invloed op ons humeur. Andere stoffen in cacao zijn onder andere cafeïne en theobromine. Deze laatste stof bevordert de spierwerking en stimuleert de eetlust. Er wordt tevens een stimulerend effect op het hart en centraal zenuwstelsel toegeschreven. Cafeïne is gekend om haar bestrijding van vermoeidheid maar ook om de stimulering van activiteiten en het verhogen van de concentratie.


Wanneer niet?


Er mag niet gemasseerd worden bij:

Koorts;

Infectieziekten;

Besmettelijke huidziekten;

Chemotherapie;

Kanker;

Tumoren;

Besmettelijke aandoeningen;

Wanneer u gevoelig bent voor acne ten gevolge van chocolade raden wij deze massage niet aan.


Prins Hendriklaan 24 - 6881 HX  Velp

tel. 06 - 46 47 81 17

info@massagepraktijkvanmiddendorp.nl